Klaar voor een veilig schooljaar? Ontdek hoe je je gezin online beschermt

De digitale wereld is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Van sociale media tot online lessen, het internet is overal. Met de start van het nieuwe schooljaar is het belangrijker dan ooit om niet alleen onze kinderen veilig online te houden, maar ook om zelf goed voorbereid te zijn. Hoe kunnen we onze kinderen immers beschermen als we zelf niet weten waar de gevaren liggen?

Hoewel kinderen van nu deel uitmaken van de digitale generatie, laat onderzoek zien dat juist Generatie Z extra kwetsbaar is voor online oplichting, hacking en desinformatie. Daarom hebben we bij Solcon een reeks series met praktische tips samengesteld om je gezin online te beschermen. Elke serie belicht een nieuw thema, zodat je up-to-date blijft over de laatste ontwikkelingen op het gebied van internetveiligheid. In deze series leer je de basisprincipes van online veiligheid, die je direct kunt toepassen in je eigen leven én dat van je gezin. Misschien ben je al bekend met enkele tips, maar een opfrisser kan nooit kwaad. Bovendien blijven online bedreigingen zich ontwikkelen, dus het is belangrijk om goed geïnformeerd te blijven.

Wat kun je verwachten in deze blogserie?

  • Veilig online gaan: Van het kiezen van sterke wachtwoorden tot het herkennen van phishingpogingen, we laten je zien hoe je veilig blijft.
  • Waarom beveiligingsapps onmisbaar zijn: Ontdek welke tools je kunnen helpen om je digitale leven te beschermen.
  • Samen veilig online: Praktische tips die je samen met je kinderen kunt doornemen, zodat iedereen in het gezin beschermd is.

Door deze serie te volgen, zorg je ervoor dat jij en je gezin klaar zijn om veilig door de digitale wereld te navigeren. Want laten we eerlijk zijn: de online wereld is niet meer te vermijden en iedereen moet weten hoe je je hier het beste in kunt bewegen.

Volledige bescherming met Solcon Veilig Online
Veilig online blijven is niet alleen een kwestie van kennis, maar ook van de juiste tools. Bij Solcon begrijpen we dat, en daarom bieden we een alles-in-één oplossing: Solcon Veilig Online. Deze dienst beschermt je tegen virussen, helpt je sterke wachtwoorden te beheren, houd je veilig op oplichtingswebsites en monitort je persoonlijke gegevens 24/7. En het mooiste is dat je met één abonnement je hele gezin kunt beschermen.

Met Solcon Veilig Online ben je niet alleen voorbereid op een veilig schooljaar, maar zorg je er ook voor dat je gezin beschermd is tegen de voortdurend veranderende gevaren in de online wereld. Zo kun je met een gerust hart genieten van alles wat het internet te bieden heeft.

Volg onze blogs over onze online veiligheid series en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, tips en inzichten rondom Solcon Veilig Online. De eerste vijf thema’s staan al gepland:

  1. Thema 1: Phishingpogingen identificeren
  2. Thema 2: Veilig surfen
  3. Thema 3: Privacy-instellingen begrijpen
  4. Thema 4: Sterke wachtwoorden maken
  5. Thema 5: Malware vermijden

Bij Solcon staan we voor je klaar met producten en diensten die je digitale leven makkelijker én veiliger maken. Ontdek meer over onze oplossingen en zorg ervoor dat je altijd een stap voor bent op online bedreigingen.

Volg onze blogs en social media kanalen voor meer updates, want online veiligheid vereist net zoveel aandacht en onderhoud als de veiligheid van je spullen, auto en huis. Solcon zorgt voor alles wat je dierbaar is online, zo sluiten wij aan op jouw leven.

Lees verder op Solcon Veilig Online